Home » Bloggen » Bjud in till fest med boktema

Bjud in till fest med boktema

Nu när hösten verkligen har slagit till, och vintern står och stampar för att ta över är det härligt att kura ihop sig under en filt med en god bok. Att få krypa upp i soffan med en kopp rykande hett te och försvinna bort i en annan värld är en perfekt kväll.

Men… det finns ju andra sorters perfekta kvällar också. Till exempel en med massor med vänner, musik och kalas. Och vad är roligare än en temafest? Nej, just det, inget! Temafester är roliga och de utmanar kreativiteten hos deltagarna. De är också perfekta om du har flera olika bekantskapskretsar som du vill sammanföra, eftersom det alltid finns ett givet samtalsämne.

Välj ett tema

Att välja ett tema är inte svårt. Det behöver verkligen inte vara svårt att välja, för om du har flera teman du kan tänka dig är det bara att ta ett, och använda de övriga vid kommande fester.

Bra teman kan vara dina favoritböcker, bibliotek, seriefigurer, superhjältar eller skurkar i litteraturen. Låt fantasin flöda!

Bjud in i tid

För att ge alla gästerna en rimlig chans att fundera ut och skapa en klädsel som passar till temat är det bra om du kan bjuda in till fest ganska långt i förväg, kanske tre eller fyra veckor.

Och när inbjudningarna är iväg är det dags för dig att skapa din egen kostym. Behöver du extra hår finns det nailhair online, och även smink finns att köpa via webben. Ju mer genomarbetad din klädsel är, desto roligare blir det för dina gäster. Dessutom kommer de sporras att anstränga sig mer också.

Själva festen

När det väl är dags för kalas ser du till att det finns något att dricka ur och lämplig dryck. Se till att ha extra glas, eftersom de tenderar att tappas bort under kvällens gång.

Serverar du tilltugg behöver du någon form av tallrik också. Snacks däremot, funkar fint att placera ut i skålar utan tallrikar till. Däremot är det trevligt med lite servetter för att torka av kladdiga fingrar.

Extra soppåsar är en smart grej för att du ska slippa städa massor dagen efter. Städning blir det förstås, men om det finns synliga papperskorgar kommer dina gäster göra en hel del av städningen alldeles av sig själva under kvällen.