Home » Information om bibliotek » Besök bibliotek på andra orter

Besök bibliotek på andra orter

För oss som älskar böcker och bibliotek är det en fantastisk upplevelse att besöka lokala bibliotek när vi reser. Om du inte har provat på det är det definitivt något du borde prova på! Lokala bibliotek ger en känsla för samhället du befinner dig i, och hur det skiljer sig från ditt vanliga liv.

Det här gäller inte bara vid utlandsresor till exotiska platser, utan det gäller lika mycket även vid resor inom Svea rikes gränser. Du kommer bli överraskad över hur stora skillnader det är mellan olika bibliotek. Lika överraskad kommer du antagligen bli över att du känner dig hemma på vartenda ett av dem

Stressa av på spa

Nu när det börjar bli mörkt och kallt kan det kännas lyxigt att planera in en spa-helg. Boka ett rum och behandlingar på ett mysigt spahotell i Bohuslän. Ta med dig någon du gillar, och några böcker till resan.

Njut av de härliga omgivningarna, att bli ompysslad och bara ta det lugnt och koppla av från vardagens stress och hetsen med julfirandet som kanske börjar smyga sig på. Välj ut några favoritbehandlingar, och känn hur hela du fylls med lugn och ny energi.

Besök Stenungsunds bibliotek

När du ändå är på västkusten och i Bohuslän kan du passa på att göra ett besök på Stenungsunds bibliotek. Det är centralt beläget i Kulturhuset Fregatten.

Som besökare utifrån ska du definitivt besöka Bohuslänsrummet. Här hittar du bibliotekets hela samling litteratur om Stenungsund och Bohuslän. Men inte nog med det, miljön är andlöst vacker. Rummet har fönster rakt ut mot Stenungsön och havet, och utsikten är vidunderlig! När du har sett dig mätt på hav och himmel kan du botanisera i faktaböcker om bohuslänsk matlagning, geologi och sjöfart eller ta en titt på gamla fotografier från området tagna av Ingeborg Enander.

Kulturhuset Fregatten i Stenungsund

När du är nöjd med ditt biblioteksbesök kan du också ta del av resten av utbudet i Kulturhuset Fregatten. Är du fortsatt sugen på kultur så tar du en tur i Stenungsunds konsthall Galleri Koch. Här visas intressanta utställningar året om.

Skulle du behöva en fikapaus så finns det givetvis ett café där du kan köpa kaffe, fika och lättare luncher.

Har du möjlighet är det alltid intressant att göra en visit på Molekylverkstan Science Center. Här är huvudsyftet att lära barn och unga mer om kemi och öka intresset för ämnet. Även om du inte är barn så kan det vara intressant att se hur de tar sig an uppgiften, och kanske kan du ta med dig något av det hem till ditt eget yrke.