Home » Information om bibliotek » Låna film på biblioteket

Låna film på biblioteket

På biblioteket kan du göra så mycket mer än bara låna böcker. Det finns nästan alltid en tidningshörna där du kan läsa dagstidningar. Oftast prenumererar biblioteket även på flera olika magasin, så nästan oavsett vad du är intresserad av så kan du hitta magasin för dig.

Det finns förstås även läshörnor, om du vill sitta i en lugn miljö och fördjupa dig i en härlig bok eller ett magasin. Har du barn finns det barnavdelningar, där kravet på att det ska vara tyst inte alls är lika hårt. Där kan barnen istället få läsa, leka med olika saker och ibland till och med delta i sagostunder.

På många bibliotek finns det också ett café. Det är ett bra tips för dig som vill kunna spendera mycket tid på biblioteket. Även om utbudet inte är jättestort brukar priserna vara humana och det du köper av hög kvalitet.

Dvd-utbudet

Men en sak som kanske inte alla vet är att det också finns ett stort utbud av dvd-skivor på biblioteket. Här samsas klassiker med serier och nya filmer. Det är bara att välja och vraka.

Lånetiden för filmer brukar vara kortare än för böcker, just för att så många som möjligt ska få en chans att låna hem dem. Och det tar ju sällan lika lång tid att se en film som att läsa en bok, så det brukar inte vara något problem.

Så passa på att låna några filmer nästa gång du är på biblioteket. Kanske är det din nya favoritfilm som står där i hyllan och väntar på dig. Om du hittar några ny favoritfilmer så kan du passa på att köpa coola filmaffischer och sätta upp hemma. Då blir du påmind varje dag om dina favoriter.

Låna musik

På biblioteket finns inte bara film, utan även CD-skivor med musik. Samma sak som för filmerna gäller för lånetiderna – de är kortare än för böckerna. Men du har ändå gott om tid på dig att lyssna igenom skivorna och kanske även här hitta några nya favoriter.
Har du en bärbar CD-spelare kan du stanna på biblioteket och lyssna på musik. Läsrummen fungerar fint även för musiklyssning. Åtminstone om du har hörlurar som inte läcker jättemycket ljud till omgivningen.