Home » Bloggen » Skapa en läshörna hemma

Skapa en läshörna hemma

Ett sätt att öka njutningen i att försjunka helt i en spännande bok är att se till att ha en läshörna. Skapa en plats hemma med optimala förutsättningar för läsning så blir det ännu härligare att slå sig ned där med en god bok.

Det är inga stora investeringar som behövs för att ställa i ordning en plats för läsning, och du har antagligen allt du behöver hemma redan. Du behöver något att sitta på, och en bra lampa och vips har du en läshörna, om än minimalistisk.

Gör din läshörna inbjudande

För att verkligen göra din läshörna mysig och en plats att längta till kan det vara bra att lägga till lite saker till grundutförandet. Några fashionposters för hemmet på väggarna ger en trevlig inramning, och en matta både dämpar ljudet och skapar ett rum i rummet.

En pläd som du kan svepa om dig vid kallare årstider, eller om du behöver vila en stund, kan också öka mysighetsfaktorn. Välj en tjock, fluffig i ull för en härligt lyxig känsla.

Ett litet avställningsbord bredvid din sittplats är en smart grej. Då kan du både ha med dig en kopp kaffe och lägga ifrån dig boken. Ställ en grön växt på bordet för att få in lite liv i din hörna.

Bokhyllor

En klassisk läshörna är en fåtölj i ett bibliotek. Nuförtiden är det inte så många som har ett helt rum dedikerat till böcker hemma, men att låta din läshörna vara en fåtölj vid dina bokhyllor är ett sätt att återanvända idén från förr.

Att sitta och läsa omgiven av böcker och veta att du kan dra ut en ny bok ur hyllorna precis när du vill är en lyx som känns som all världens rikedom för dina händer. Du behöver inte fylla dina bokhyllor på en gång heller, utan kan skaffa böcker vid tillfällen när det är bra pris på dem. Under tiden kan du låta bokhyllorna vara en plats för vackra stilleben och istället låna böcker på biblioteket. Den inramande känslan av bokhyllorna får du ändå, och om de är vackra att se blir din läshörna en avslappnande och ljuvlig plats som du kan längta till.