Home » Bloggen » Staycation – ett perfekt sätt att unna sig lite guldkant på tillvaron

Staycation – ett perfekt sätt att unna sig lite guldkant på tillvaron

Staycation, alltså att ta in på hotell i din egen stad, är ett strålande sätt att njuta av lite lyx utan att det varken behöver ta speciellt mycket tid eller kosta jättemycket pengar. Det räcker att boka en övernattning för att det ska kännas som om du kommer bort lite från vardagen.

Om du tar med dig en kompis eller partner på din staycation blir det också ett bra tillfälle att verkligen få rå om varann. Prata länge, länge om saker som är viktiga, äta god mat, ligga i sängen och kolla på tv-serier och bara ha det härligt. Har du en alldeles egen staycation är det en möjlighet att fundera över livet, kärleken och alltet.

Men… vad gör man då?

Är du stockholmare bokar du ett rum på till exempel hotell Brunkebergstorg, annars väljer du ett hotell i din egen stad. Checka in så tidigt du får, och åk upp på rummet. Packa upp, och ta ett varmt bad eller en lång dusch för att slappna av och komma i stämning. Drick lite bubbel, antingen från minibaren eller din egen medhavda.

Eftermiddagen är din eller er att spendera som ni vill. Häng på hotellrummet och prata, beställ kaffe och kaka på roomservice och bara njut av fluffiga morgonrockar och hotellrum. Klä på dig och gör dig iordning för middag långsamt och utan stress. Kanske dricker du ett glas bubbel till, eller så låter du bli.

Gå till restaurangen för kvällens middag. Du kan välja att äta på hotellets restaurang, eller på något favoritställe i närheten. Efter en god och trevlig middag är det dags att smita tillbaka till hotellet eller rummet och återgå till morgonrockarna.

Det bästa – morgonen efter

Det bästa som finns är att äta långa frukostar med mycket kaffe. Har du sällskap med dig är det supertrevligt att vakna och komma igång tillsammans, men en hotellfrukost är faktiskt precis lika bra på egen hand. Då kan du nämligen sitta i lugn och ro, kanske läsa en tidning och titta på alla de andra gästerna.

Nybakat bröd, goda pålägg, yoghurt och granola eller ägg och bacon – valet är ditt. Kanske testar du lite av allt? Glöm bara inte att lämna lite plats till sötsaker. För när själva frukostdelen är avslutad övergår den förstås till lite fika.

När du är nöjd med frukosten går du upp på rummet igen och packar ihop dina saker. Kanske hinner du ta en förmiddagslur innan du checkar ut, och din staycation är slut.