Home » Bloggen » Ta till vara på de mörka kvällarna

Ta till vara på de mörka kvällarna

Vi går mot ljusare tider, det vet vi alla. Det är härligt att se fram mot de oändliga, ljusa sommarkvällarna. Men, det finns ju en nackdel med ljus kvällar också: det är svårt att få till den där ombonade, mysiga känslan som uppstår när det är alldeles mörkt utanför fönstret och man kan få krypa upp i soffan med en bok eller en film, helt utan att behöva känna att man måste ta vara på kvällen genom att vara ute.

Så vi tänker att istället för att bara längta efter ljuset så ska du ta vara på nuet. Än finns det mörka kvällar att spendera hemma med en filt, även om vi välkomnar ljuset tids nog. Låna några nya böcker eller filmer på biblioteket, och låt mörkret omfamna dig under tiden du njuter av dem. Tv-serier finns på svt-play och öppet arkiv på svt är en veritabel guldgruva när det kommer till saker som visats på tv.

Tänk multifunktionellt

Vardagsrummet och soffan är förstås en plats för avslappning. För oss som gillar böcker är det också en plats där vi kan fly från verkligheten en stund. Men det är ju inget som säger att det inte kan vara mer än så.

Skaffa ett soffbord som man kan äta vid, så har du utökat användningsområdet för din soffa och ditt vardagsrum. Och inte minst så har du gett dig själv större möjligheter att sträck-se tv-serier. Det finns massor med soffbord att köpa online, så du behöver inte ens gå utanför dörren för att uppdatera din inredning.

Planera din inredning

Om du väljer att köpa inredning online är det ett par saker du kan göra för att se till så att du inte gör några misstag. Först och främst behöver du mäta upp hur stora möblerna är, eller hur stora du vill att de ska vara.

För att få en uppfattning om hur stort något är kan du sätta tejpmarkeringar på golvet. Det gör det lättare att visualisera hur möbeln skulle passa in, och hur mycket utrymme som krävs för att den ska komma till sin rätt. Den här metoden fungerar på allt från mattor till soffbord och soffor.