Home » Bloggen » Turism i Sollentuna

Turism i Sollentuna

Sollentuna liksom många andra städer fokuserar till stor del på turism och vill att det kulturella arvet ska synas. Sollentuna har dessutom väldigt mycket att erbjuda och är en stad som man inte ska glömma bort när man reser genom Sverige. När man bor på hotell i Stockholm är det väldigt lätt att ta sig till Sollentuna

Sevärdheter i Sollentuna

MC Collection Motorcycle museum är ett måste för alla motorfantaster, på detta museum kan du hitta motorcyklar från alla årtionden och en del riktigt unika exemplar. Detta är en stor anledning till att många väljer att resa till Sollentuna och övernatta. Även Edsviks konsthall är värd att spana in när de har en utställning. I konsthallen kan du även ta hand om nödvändig shopping, oavsett om du är i behov av ett par nya byxor eller om du vill handla en vinflaska. Dessutom erbjuder Sollentuna mycket för dig som har ett friluftsintresse. Bland annat finns där Järvafältets naturreservat vilket är perfekt för dig när du vill komma ut i naturen.

Om du istället är golfintresserad då finns Sollentuna golfbana tillgängligt för dig. Genom att bo i Sollentuna istället för i Stockholm har man fortfarande närhet till allt som storstaden har att erbjuda samtidigt som man kan slappna av och njuta av semestern på ett annat sätt. Det finns många aktiviteter som kan förgylla semestern samtidigt som det alltid är bra att hålla ett öga på vad som händer i Sollentuna. Om man åker till Sollentuna under sommaren då kan man njuta här av många fina stränder som man kan ligga och sola och bada på; många av dessa ligger endast en liten promenad från stadskärnan vilket gör att de är lättillgängliga även om du inte har bil. Om du har bil eller med hjälp av pendeltåget kan du enkelt ta dig till Stockholm.