Home » Bloggen » Utflykt i mellandagarna

Utflykt i mellandagarna

Det kanske inte känns så just nu, men om ett par veckor är vi mitt i mellandagarna, och då kommer du vara trött på allt vad julmat heter, och de flesta klapparna har mist nyhetens behag och några av julböckerna är redan utlästa. Då behöver du komma ut på utflykt!

Egentligen är det inte så viktigt vart du styr kosan på din utflykt, det handlar mest om att göra något oväntat och inte bara låta dagarna gå. Gör det enkelt för dig, och åk in till stan och strosa runt. Gå på biblioteket, ta en fika på något café, promenera i en park eller gå till en lekplats och ät lunch eller en tidig middag på restaurang.

Eftersom vi bor i Sollentuna så tipsar vi om några bra utflyktsmål i Stockholm här nedanför, men konceptet kan förstås användas var du än bor.

Stockholms Stadsbibliotek

Stockholms Stadsbibliotek är ett stort och härligt bibliotek som är perfekt att besöka under mellandagarna. Stanna och lek lite i barnavdelningen, och passa på att låna nya böcker till resten av jullovet. Det finns mysiga små läshörnor så vill du läsa högt för de mindre barnen, eller sitta själv och läsa en stund så går det bra också.

Har du barn som är lite äldre finns det möjlighet att prova på rollspelet Dragons and Dungeons mellan 12 och 15 fredagen den 27 december. Anmäl i förväg för att vara säker på att få plats.

När ni har lekt och lånat färdigt kan ni passa på att äta en tidig middag eller sen lunch på en restaurang i Stockholm som fokuserar på svensk mat på ordentliga råvaror. Enkelt, men vällagat och gott är deras ledord.

Lekplats

Innan ni smiter in på biblioteket är det perfekt att besöka en lekplats. Nära biblioteket finns det två parlekar, Observatorielundens parklek och Vasaparkens parklek. Båda är roliga och har många klätterställningar, gungor och rutschkanor att välja mellan. Fritidspedagoger arbetar under dagtid på de båda parklekarna och anordnar tävlingar, matcher och lekar allt efter vad som önskas och efterfrågas.

Vasaparkens Parklek spolar under vintern en isbana, så vill du ta med skridskor och hjälm och åka går det fint så länge vädret tillåter.